Istoric medical

&nbsp&nbsp&nbsp&nbspMatei s-a născut pe 11 februarie 2005 (născut prin cezariană. A primit nota 9 având o greuatate de 4 kg şi 400gr. Totul a decurs bine. Nu a fost diagnosticat cu nimic, la naştere spunându-mi-se că este un nou născut sănătos.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbspLa vârsta de 3 luni am observat că dezvoltarea lui motorică nu era corespunzatoare unui copil normal. Intrebând medicul de familie, mi s-a comunicat că este ceva specific baieţilor, fiind mai leneşi. La insistenţele mele am cerut un bilet de trimitere la Spitalul de Pediatrie Iaşi pentru investigaţii. La clinica ORL a fost diagnosticat cu hipoacuzie.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbspAm consultat un alt specialist care a constatat că era un diagnostic fals, îndrumându-mă către un neurolog unde i s-a pus diagnosticul de encefalopatie cronică infantilă (tetrapareză spastică, la vremea respectivă având 5 luni).
&nbsp&nbsp&nbsp&nbspNeurologul de la Spitalul de Pediatrie mi-a spus concluzia sa: "Este o paralizie cerebrală şi nu este nimic de făcut. Un copil care nu-şi va ţine capul, nu va sta în şezut şi nu va merge niciodată", iar tratament nu există pentru aşa ceva. Am întrebat dacă există centre de recuperare iar răspunsul ei a fost: "Nu sunt agenţie de turism".
&nbsp&nbsp&nbsp&nbspNu m-am oprit la o singură părere, am tot consultat diferiţi neurologi din Iaşi, oprindu-ne la doamna doctor Sengher care ne-a încurajat să luptăm pentru recuperarea lui, ne-a îndrumat şi ne-a ascultat cu răbdare şi bunăvoinţă.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbspLa vârsta de 1 an i-a fost administrat Cerebrolizin fără protecţie anticonvulsivă, iar după un an de tratament s-au declanşat convulsiile. De la varsta de 2 ani şi 1 luna şi până la 3 ani nu a mai avut convulsii. In această perioadă nu i s-a mai administrat nici un tonic cerebral şi totuşi au reaparut convulsiile determinându-ne să mergem la Târgu Mureş. Am fost luaţi in grija doamnei profesor Foişoreanu, adăugându-ne tratamentului din acel moment un anticonvulsiv. Din octombrie 2010 nu a mai avut convulsii. Treptat i-au fost introduse tonice cerebrale suportându-le foarte bine, având şi o evoluţie spectaculoasă. Aş putea să enumăr numeroase diagnostice care i s-au pus timp de 7 ani de diferiţi specialişti: tetrapareză spastică, autism, sindrom Angelman, hipoacuzie, paloarea ochilor, strabism divergent, paralizie centrală ataxică, epilepsie simptomatică, tulburări de somn, retard profund mixt, anemie carenţială, insuficienţă tricuspidiană gradul I. Acum este dignosticat cu sindrom cerebelos.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbspPână în prezent Matei a făcut progrese foarte mari: merge susţinut de mană, dar face şi caţiva paşi singur, este receptiv la tot ce se întamplă în jurul lui, întelege când este certat pentru că face mici prostioare, recunoaşte persoanele din famile, are o bună comunicare cu sora lui, îi place foarte mult muzica.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbspPe parcursul acestor ani a făcut recuperare la diferite centre:
1. Centrul de recuperare Techirghiol
2. Centru de recuperare Buşteni
3. Centru de recuperare Zalău
4. Clinica de recuperare din Ucraina - Truskavets
5. Investigaţii la Clinica Acibadem din Turcia
6. Diferite cabinete de kinetoterapie din Iaşi
7. Terapia Bowen
8. Reflexoterapie
9.Centrul de recuparare Maria Beatrice Alba Iulia
10. Centru Marea Neagra Constanta
11. Hipoterapie